Hvem er Vanessa Stuhr Ellegaard?

Vanessa Stuhr Ellegaard er vokset op i Charlottenlund, nord for København, hvor hun stadig bor den dag i dag. Som 14- årig blev hun scouted af et modelbureau, hun slog til og satsede alt på modelkarrieren trods hendes unge alder, og det blev begyndelsen på hendes knap 20 år lange karriere i modebranchen.

Hendes storebror Kevin Stuhr Ellegaard blev som 18-årig hentet til fodboldklubben Manchester City, hvor han startede sin karriere som målmand. Det var derfor ikke helt ualmindeligt i Stuhr Ellegaard familien at satse på talentet, og starte en professionel karriere i en tidlig alder.

Som 16-årig startede Vanessa Stuhr Ellegaard sin modelkarriere på fuld tid og rejste verden rundt på ’shoots’ og lavede kampagner for både danske og udenlandske brands og magasiner.

Hun har levet af modelkarrieren lige siden, og hendes portfolio tæller samarbejder med blandt andre Georg Jensen, Dyrberg/Kern, Sloggi, MATAS og mange flere. Særligt hendes årelange samarbejde med Alt for Damerne og Femina, har gjort hende til et velkendt ansigt i herhjemme i Danmark.

Vanessa Stuhr Ellegaard er mor til to piger, Melia på 10 år og Hailey på 5 år. I takt med at være mor, fik Vanessa Stuhr Ellegaard en stor trang og lyst til at hjælpe og coache unge håbefulde talenter, der ønskede at gøre karriere i modebranchen. Inspireret af hendes ældste datters voksende interesse for mode og sociale medier grundlagde hun i 2019 derfor coachingvirksomheden, The School of Models. Virksomheden havde netop til hensigt at hjælpe unge piger til at styrke deres selvværd, og ikke mindst klæde dem på til bedre at kunne navigere i en til tider udfordrende branche.

Som mor til to piger er det gået op for mig, hvilket pres unge piger lever under - særligt fra sociale medier. Jeg ønsker, at opfostre mine døtre til selv, at have en stemme. Jeg startede The School of Models i håb om, at kunne klæde unge piger på med en masse lærerige viden jeg har fået gennem min karriere. Jeg ville gerne give pigerne på skolen redskaber til at stå stærkt, turde at hvile i sig selv nok til, at gøre det der føles rigtig for dem - ikke kun i modelarbejdet men også generelt.

Vanessa Stuhr Ellegaard har arbejdet på utallige foto shoots med skiftende kollegaer og kunder, på ugentlig basis. I takt med hendes erfaring på diverse forskellige produktioner, var det derfor nærlægende for at hende at tage aktiv del i hver enkel produktion, ikke kun i form af hendes altid sprudlende optimisme og humør foran kameraet, men også i form af erfaringsrige input og forslag til selve produktionen, for at opnå det bedste resultat.

I hendes arbejde med The School of Models fik Vanessa Stuhr Ellegaard øjnene op for, hvordan hendes modelkarriere havde givet hende uvurderlige personlige og faglige kompetencer. Hun havde opbygget dyb indsigt og forståelse for kreative produktioner, herunder processer og projektkoordinering.

Hun havde udviklet stærke kommunikative evner og evnen til at begå sig og samarbejde med alle slags mennesker med vidt forskellige baggrunde og nationaliteter. At være model er en form for enmandsvirksomhed, hvor struktur og overblik er nøgleord – og hvor et godt ry i branchen er afgørende for, at man som Vanessa Stuhr Ellegaard kan leve af det i 20 år.

Med virksomheden ’The School of Models’ begyndte det så småt at gå op for Vanessa Stuhr Ellegaard, at hun kunne bruge sine tillærte kompetencer og sin evige næstekærlighed i andre professionelle sammenhænge.

I vinteren 2019 blev Vanessa Stuhr Ellegaard headhuntet til stillingen som Head of Pro Department for modelbureauet BASIC CPH. Her fik hun mulighed for afprøve og udvikle sine evner inden for projektledelse og -koordinering.

Vanessa Stuhr Ellegaards personlige og faglige udvikling er nu nået en kulmination. Hun skal lede og opbygge en velgørenhedsfond under en større dansk virksomhed. Et arbejde, hvor hun får mulighed for at forene sine kompetencer inden for projektkoordinering med sin medmenneskelige passion for at hjælpe børn og unge.

Du kan læse mere om projektet her på siden, når fonden lanceres i maj 2022.